ابوالفضل زمانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شیراز، با اشاره به اینکه استان فارس رتبه هشتم در تولید قارچ را دارد، اظهار کرد: در سال 1390 تعداد 4 واحدتولیدی قارچ به ظرفیت 1200 تن در سال در استان فارس موجود بوده است ولی با توجه به حمایتهای سازمان جهاد کشاورزی فارس و پرداخت تسهیلات تعداد واحدهای مذکور امسال به 10 کارگاه با ظرفیت 3302 تن رسیده است.
وی با بیان اینکه 6 واحد با ظرفیت 2102 تن در دوسال اخیر توسعه داشتهایم، گفت: انتظار میرود با تامین وتخصیص اعتبار و تسهیلات بانکی به این استان وحمایت از تولیدکنندگان، 2 هزار تن دیگر به ظرفیت موجود استان اضافه شود.
زمانی افزود: برای تولید یک کیلوگرم قارچ خوراکی 45 لیتر آب مورد نیاز است که در مقایسه با کشتهای دیگر آب بسیارکمی مصرف میشود و احداث کارگاههای تولید قارچ یکی از راهکارهای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی است.
معاون باغبانی جاد کشاورزی فارس خاطرنشان کرد: حدود 10درصد قارچ تولیدی استان فارس به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر میشود و حدود30 درصد به استانهای هرمزگان، بوشهر،کهکیلویه وبویراحمد و غیره فرستاده میشود.
وی تصریح کرد: سطح زیر کشت این محصول بیش از 99 هزار متر مربع است و برای 300 اشتغال دائم و برای 450 نفر اشتغال موقت ایجاد کرده است.
زمانی گفت: با توجه پتانسیل استان فارس و وجود دانش فنی و کارشناسان مجرب در این زمینه تعداد متقاضیان احداث واحدهای پرورش قارچ روند صعودی داشته و پیشبینی میشود در طول سال آینده به شرط تخصیص اعتبار بانکی لازم امکان تاسیس 10 واحد پرورش دیگر فراهم نشود.
انتهای پیام/