کدخبر: ۷۰۶۱۶
۱۰ شهریور ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۱۸
چاپ

حسین پناهی متولد چهارمحال و بختیاری شد!+عکس

روزنامه «فرهیختگان» درصفحه ادب و هنر از مرحوم حسین پناهی به اشتباه به عنوان هنرمندی ازاستان چهارمحال و بختیاری نام برده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آفتاب جنوب، روزنامه «فرهیختگان» در شماره 2028هفتم شهریورماه جاری درصفحه ادب و هنر خود در مطلبی به عنوان "به یاد حسین پناهی هنرمندی از دژکوه" محل تولد این هنرمند کهگیلویه و بویراحمدی را به اشتباه استان چهارمحال و بختیاری عنوان کرده است.

 

 

مرحوم حسین پناهی در ۶ شهریور ۱۳۳۵ (یا به روایتی ۱۳۳۹) در روستای دژکوه از توابع (شهرستان کهگیلویه) در استان کهکیلویه و بویراحمد متولد شد. پس از اتمام تحصیل در بهبهان به توصیه و خواست پدر برای تحصیل به مدرسه آیت الله گلپایگانی رفت. بعد از پایان تحصیلات برای ارشاد و راهنمایی مردم به محل زندگی اش بازگشت وچند ماهی نیزدر کسوت روحانیت به مردم خدمت می کرد...بعد از مدتی حسین به تهران آمد و در مدرسه هنری آناهیتا چهار سال درس خواند و دوره بازیگری و نمایشنامه نویسی را گذراند.


حسین پناهی بازیگری را نخست از مجموعه تلویزیونی محله بهداشت آغاز کرد. سپس چند نمایش تلویزیونی با استفاده از نمایشنامه های خودش ساخت که مدت ها در محاق ماند.با پخش نمایش دو مرغابی درمه از تلویزیون که علاوه بر نوشتن و کارگردانی خودش نیز در آن بازی می کرد، خوش درخشید و با پخش نمایش های تلویزیونی دیگرش، طرف توجه مخاطبان خاص قرار گرفت.


نمایش های دو مرغابی درمه و یک گل و بهار که پناهی آنها را نوشته و کارگردانی کرده بود، بنا به درخواست مردم به دفعات از تلویزیون پخش شد. در دهه شصت و اوایل دهه هفتاد او یکی از پرکارترین و خلاق ترین نویسندگان و کارگردانان تلویزیون بود.به دلیل فیزیک کودکانه و شکننده، نحوه خاص سخن گفتن، سادگی و خلوصی که از رفتارش می بارید و طنز تلخش بازیگر نقش های خاصی بود.

اماحسین پناهی بیشتر شاعربودو این شاعرانگی در ذره ذره جانش نفوذ داشت. نخستین مجموعه شعر او با نام من و نازی در ۱۳۷۶ منتشرشد،این مجموعه ی شعر تاکنون بیش از شانزده بار تجدید چاپ شد و به شش زبان زنده دنیا ترجمه شده است.


وی در ۱۴ مرداد ۱۳۸۳ و در سن ۴۹ سالگی درگذشت.

انتهای پیام/م

نظرات

نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.