کدخبر: ۸۰۰۱۲
۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۵۹
چاپ

از تنش آبی تا کم توجهی مدیران بلاگری؛

فریاد بی‌صدای دهیاران به امام‌جمعه گچساران رسید+ تصاویر

دهیاران و رؤسای شوراهای بخش مرکزی گچساران در نشستی با امام‌جمعه شهرستان، از واقعیت‌های تلخ روستاها گفتند؛ از پروژه‌های نیمه‌تمام، بیکاری جوانان، کمبود زیرساخت‌ها و تبعیض در تخصیص منابع تا حاکمیت فضای مجازی بر عملکرد مسئولان.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی‌ «آفتاب گچساران» ، نشست هم‌اندیشی دهیاران و رؤسای شوراهای بخش مرکزی گچساران با حضور امام‌جمعه این شهرستان، به صحنه‌ای برای بیان صریح مشکلات و مطالبات مردم روستاها بدل شد؛ جایی که دهیاران از ضعف زیرساخت‌ها، نبود عدالت در تخصیص منابع و کم‌توجهی مدیران گلایه کردند.

در این نشست که در دفتر امام‌جمعه گچساران برگزار شد. دهیاران و اعضای شوراهای روستاها مهم‌ترین چالش‌ها و مطالبات مناطق خود را با صراحت مطرح کردند.

در آغاز نشست، امید علی دانا بخشدار مرکزی گچساران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خدمت، به بیان اهمیت نقش دهیاران در مدیریت و توسعه روستاها پرداخت.

بحران آب، پروژه‌های بلاتکلیف و تعاملات نامناسب

سجاد قبادی، دهیار روستای پشه‌کان گفت: بسیاری از روستاهای شهرستان با تنش آبی مواجه هستند. تعدادی از پروژه‌های ورزشی با پیشرفت 90 درصدی اما متوقف‌شده است و متولی واقعی ندارد سؤال اینجاست فضای ورزشی ایجادشده اما چرا بهره‌برداری نمی‌شود. دهیاران زحمت می‌کشند اما تعامل برخی دستگاه‌ها بسیار ضعیف است.

وی افزود: امروز نماینده‌ای در تراز ملی داریم اما برخی موضوعات در حوزه دستگاه‌های خدمات رسان واقعاً جای گلایه دارد.

فرهنگ در حاشیه، مسئولان در فضای مجازی

مهرابی، دهیار روستای هفت‌چشمه در ادامه هم گفت: مسائل فرهنگی در روستاها به فراموشی سپرده‌شده است و معتقدم مساجد در روستاها بایستی رونق پیدا کند. متأسفانه مدیران و مسئولان شهرستان به‌جای کار وارد میدان بلاگری شده‌اند و صرفاً در فضای مجازی حضور مؤثر دارند اما چرا مسئولان شهرستان در روستاها حضور پیدا نمی‌کنند؟ بنابراين در دهستان لیشتر چه اتفاق امیدآفرینی رخ‌داده است اینکه مسئولان در فضای مجازی به گذاشتن چند کلیپ اکتفا می‌کنند و صرفاً به دنبال تبلیغات هستند دغدغه و مشکلی از روستاها برطرف نمی‌کند.

وی افزود: دهیاران در بحث معیشت مشکل‌دارند و درخواستی که این جمع از امام‌جمعه گچساران به‌عنوان پدر معنوی شهرستان دارند اینکه مشکلات اهالی روستا را به گوش نماینده شهرستان در مجلس برسانید.

اعتراض به نابرابری و فقدان نظارت بر منابع عمومی

مهرابی ادامه داد: روسای ادارات کار را رها کرده‌اند و لذا امروز دیگر جرئت انتقاد از فلان مدیر را نداریم و حوزه لیشتر از مشکلات بسیاری رنج می‌برد. چطور ۵۰۰ هکتار از مراتع یک روستا دست یک نفر است و این چگونه امکان‌پذیر است.

دهیار روستای هفت‌چشمه تصریح کرد: احداث خانه عالم در روستاها برای پیشبرد اهداف فرهنگی و مذهبی ضروری است. نکته دیگر اینکه مشکل بیکاری همچنان در روستاها بیداد می‌کند و مسئولان با آزمون استخدامی و با رعایت عدالت اقدام به به‌کارگیری نیرو در شرکت‌ها و صنایع شهرستان کنند.

نفت زیر پا، فقر در سفره

بهرامی، عضو شورای روستای آب شیرین هم در این نشست گفت: برخی روستاها در دهستان بی‌بی حکیمه ازنظر ثروت و قرارگیری در جوار منابع نفت و گاز بسیار غنی هستند اما همچنان با مشکلات بسیاری ازنظر زیرساختی دست‌وپنجه نرم می‌کنند به‌عنوان نمونه مردم روستای کُمبل در دل نفت اینترنت ندارند و روستای بن پیر هم حتی یک مسجد ندارد.

وی افزود: روستای آب شیرین با جمعیتی بالای یک هزار نفر دغدغه‌های های فرهنگی بسیاری دارد و حتی یک کتابخانه برای مطالعه در این روستا وجود ندارد. متأسفانه شاخص‌های فرهنگی در روستاهای دهستان بی‌بی حکیمه نزدیک به صفر است.

پتروشیمی آلوده می‌کند، اشتغال نمی‌دهد

نظری، عضو شورای دشت مور افزود: این روستا در کنار پتروشیمی قرار دارد و اما با توجه به آلایندگی در این منطقه درخواست جوانان این منطقه بحث اشتغال است.

اکرمی، عضو شورای چهاربیشه در ادامه هم اظهار کرد: مشکل تجهیز مساجد و امکانات سرمایشی و گرمایشی را داریم. ما گله‌مندیم چراکه به مسئولان بارها مشکلات را گفتیم اما بها ندادند. نکته دیگر اینکه ما از شرکت پتروشیمی فقط آلایندگی داریم اما بهره‌ای از اشتغال نداریم درحالی‌که کارد به استخوان رسیده است. آیا پتروشیمی حق آلایندگی به شهرداری می‌دهد یا نه؟ اگر می‌دهد چرا سهم روستاهای هم‌جوار داده نمی‌شود.

درخواست برای تأمین آب و عدالت فرهنگی

طیبی، عضو شورای روستای پاکوه در ادامه بیان کرد: مساجد روستاها مشکلات سرمایشی و گرمایشی و حتی مشکل سیستم صوتی دارند. ما خواهان عدالت هستیم همچنان مشکل ایستگاه پمپاژ آب‌رسانی و آب اراضی منطقه حل‌نشده است.

احمد باهوش رئیس شورای بخش مرکزی هم در ادامه این نشست به بحث مشکلات روشنایی معابر روستایی اشاره کرد.

مظاهری، دهیار روستای گناوه گفت: گناوه یک روستای گردشگری نمونه است که ۱۱ شهید تقدیم انقلاب کرده است اما همچنان با تنش آبی مواجه است.

قول برای پیگیری و مطالبه‌گری در سطوح بالا

حجت‌الاسلام سید عنایت هاشمی منش امام‌جمعه گچساران در ادامه هم گفت: به روان پاک شهدای خدمت درود می‌فرستیم و از زحمات و تلاش‌های همه دهیاران و شوراهای بخش مرکزی گچساران تشکر می‌کنم و بازهم از تواضع جناب علی دانا بخشدار مرکزی شهرستان نیز قدردانی می‌کنم.

وی افزود: دهیاران و شوراها موارد خوبی را اشاره کردند. بنده بیشتر روستاهای گچساران را حضور پیداکرده‌ام اما واقعیت‌ها تلخ است و توقع داریم تا حد امکان به روستاها توجه شود.

امام‌جمعه گچساران تصریح کرد: دهیاران و شوراها مدیران تحول و تغییر روستاها هستند اگرچه موانع و محدودیتی‌هایی هم داشته باشد یک دهیار رسالت‌های مختلفی دارد و بالاتر از همه هم فراهم کردن زمینه مشارکت مردم در هر عرصه‌ای است. روستاها نسبت به دوران قبل از انقلاب تغییرات بسیاری داشته‌اند و به برکت نظام اسلامی اتفاقات خوبی افتاده است و معتقدم نقاط قوت باید گفته شود و به‌تبع هم نقاط ضعف هم پیگیری و دنبال شود.

حجت‌الاسلام هاشمی منش اظهار کرد: دشمن تمام تلاشش را برای هجمه به فرهنگمان بکار گرفته است. لذا مدیر تحول در روستاها بایستی قوی عمل کند اگرچه مسئولان اجرایی باید اختیار دهیاران را در برخی مسائل بالا ببرند که ما هم قطعاً پیگیری خواهیم کرد تا در بحث اعتبارات هم اختیارات قوی‌تر شود.

امام‌جمعه گچساران افزود:یکی از رسالت‌های دهیاران بحث بهداشت و امنیت منطقه است و حتی باید بینش سیاسی منطقه در راستای اهداف نظام اسلامی بالا برود. مسئله فرهنگ امروز دغدغه عزیزان بوده است و خصوصاً رونق مساجد از دیگر انتظارات است بنابراین تلاش کنیم در روستا نام شهدا و بزرگان زنده نگه‌داشته شوند.

وی ادامه داد:شما دهیاران نماینده مکتب اسلام در روستاها هستید کاستی و ضعف‌ها وجود دارند و اما باید به همان حداقل‌ها توجه کرد. مسجد یاور باشد چراکه اساس کار با مسجد و باور به مسجد است. رایزنی شده است تا بخشی از حق آلایندگی شهرستان در بحث مباحث فرهنگی روستاها هزینه شود.

حجت الاسلام هاشمی منش اظهارکرد:باید در روستا سنت‌های خوب را تقویت و با سنت‌های بد مقابله کرد بحث تیراندازی در مراسمات شادی و عزا خود یک معضل است و باید این مراسمات را مدیرت کرد. بحث زکات روستاییان بسیار حائز اهمیت است. در خصوص تقویت تولید با توجه به شعار سال و ایجاد کارگاه‌های زودبازده و همچنین تقویت فرهنگ باید تلاش شود و از ظرفیت‌های روستا بهره برد.

امام‌جمعه گچساران بیان کرد:مشکلات روستاها را رصد می‌کنم اما باوجود همه مشکلات امید همچنان وجود دارد و دهیاران امید به آینده نظام را تقویت کنند. بنده با نگاه حزبی، سیاسی و طایفه‌گرایی مخالف هستیم چراکه این نگاه‌ها مسموم هستند و نمی‌گذارند منطقه پیشرفت کند.در پایان هم قدردان زحمات همه شما هستم و بنده به‌نوبه خودم پیگیر مشکلات روستاها خواهم بود و در جلسات مختلف شهرستان موارد را مطرح می‌کنم.

تصاویر تکمیلی: