کدخبر: ۸۰۱۶۲
۲۶ تیر ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۳۰
چاپ

گچساران در مسیر توسعه گردشگری؛

روستاهای گچساران؛ مقاصد ناب گردشگری ایران / «مارین» ثبت جهانی می شود+ تصاویر

معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با همراهی معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد و جمعی از مسئولان استانی از ظرفیت‌های بکر و زیرساخت‌های گردشگری سه روستای شاخص گچساران بازدید کرد .

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی‌ «آفتاب گچساران» ،معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با همراهی معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد و جمعی از مسئولان استانی از ظرفیت‌های بکر و زیرساخت‌های گردشگری سه روستای شاخص گچساران بازدید کرد و بر لزوم تقویت زیرساخت‌ها و معرفی شایسته این مناطق به گردشگران تأکید شد.

انوشیروان محسنی‌بندپی، معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، در سفری به شهرستان گچساران، به همراه سید احسان عسکری ، معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی، از مهم‌ترین مقاصد گردشگری این منطقه در روستاهای دیل، آرو و مارین بازدید کرد.

قابلیت‌های ویژه‌ای برای توسعه گردشگری پایدار

در این بازدیدها، ظرفیت‌های طبیعی و فرهنگی این مناطق، از جمله چشم‌اندازهای بکر، بناهای تاریخی، بافت سنتی و آداب‌ و رسوم بومی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. مسئولان حاضر در این سفر، روستاهای یادشده را دارای قابلیت‌های ویژه‌ای برای توسعه گردشگری پایدار دانستند.

معاون گردشگری کشور با اشاره به جایگاه ویژه گچساران در حوزه بوم‌گردی و طبیعت‌گردی گفت: این شهرستان با داشتن ظرفیت‌های متنوع از جمله روستاهای هدف گردشگری، می‌تواند به یکی از مقاصد جذاب گردشگری تبدیل شود. اما تحقق این هدف نیازمند توسعه زیرساخت‌ها، تبلیغات هدفمند و حمایت از جوامع محلی است.

وی با تأکید بر لزوم تعامل میان دستگاه‌های اجرایی، بخش خصوصی و دهیاری‌ها برای ایجاد تحول در حوزه گردشگری روستایی افزود: وزارت میراث فرهنگی، آماده همکاری در تأمین منابع برای ارتقای زیرساخت‌های گردشگری در مناطق مستعد است.

انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، در سفر به گچساران به طور ویژه از روستای مارین هم بازدید کرد. اهالی این روستا ضمن گلایه از نبود زیرساخت‌های گردشگری، خواستار اقدامات عملی و نه صرفاً شعارهای تکراری شدند. در این بازدید همچنین پیشنهاد ثبت جهانی روستای مارین مطرح شد.

در این بازدید، مردم محلی از نبود امکانات اولیه گردشگری و بی‌توجهی به زیرساخت‌های توسعه‌محور گلایه کردند.

درخواست اهالی مارین: مسئولان عمل کنند، نه شعار بدهند

علی‌کرم برنجکار، از اهالی روستای مارین، با انتقاد از وضعیت موجود گفت:مارین ظرفیت‌های گسترده‌ای در حوزه گردشگری دارد، اما متأسفانه فقط یک تابلو در ورودی روستا نصب شده و هیچ زیرساختی در اختیار نداریم؛ حتی گردشگر خارجی هم به این منطقه می‌آید، ولی کم‌ترین امکانات فراهم نیست.

وی با بیان اینکه مردم روستا خود در مسیر توسعه قدم برداشته‌اند، افزود:ما مردم مارین ۹ قدم جلو می‌آییم، اما مسئولان فقط یک قدم برمی‌دارند؛ دیگر شعار کافی است، وقت عمل است. احداث سرویس بهداشتی، ساماندهی زباله‌ها و ایجاد زیرساخت‌های گردشگری، ابتدایی‌ترین درخواست‌های ماست.

فرماندار گچساران: مشکل اصلی، آب است

ایوب مقیمی، فرماندار گچساران نیز در این بازدید به مطالبه اصلی مردم اشاره کرد و گفت:خواست اصلی مردم روستا، تأمین آب از منابع اطراف و انتقال آن به مارین است. احداث مخزن و اجرای طرح لوله‌کشی می‌تواند این مشکل را حل کند.

وی همچنین در خصوص سرویس بهداشتی تأکید کرد:در صورت تعیین زمین مناسب، اقدامات لازم برای احداث سرویس‌های بهداشتی انجام خواهد شد.

محسنی بندپی: مارین باید ثبت جهانی شود

انوشیروان محسنی بندپی، معاون وزیر، با قدردانی از مردم روستا و دهیاران، اظهار کرد:در این سفر، بازدید از روستاهای دیل، مارین و آرو در اولویت قرار داشت.خوشبختانه ظرفیت‌ها و تلاش‌هایی که در این مناطق برای توانمندسازی جوامع محلی انجام شده، قابل توجه است.

وی با اشاره به اهمیت منابع آبی منطقه افزود:با چند کیلومتر لوله‌کشی و ایجاد مخزن می‌توان ۱۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی مارین را زیر کشت برد. این روستا آن‌قدر ظرفیت دارد که واقعاً حیف است ثبت جهانی نشود.

معاون گردشگری کشور تصریح کرد:پیشنهاد می‌کنیم روستای مارین تا دو سال آینده به عنوان یک روستای گردشگری ثبت جهانی شود. شاخص‌ها و مولفه‌های ارزیابی در مارین مشهود است، اما نیازمند اقداماتی در زمینه زیرساختی هستیم.

وی خواستار عزم جدی متولیان امر برای انتخاب مارین به عنوان روستای نمونه گردشگری شد و گفت:باید مقدمات لازم برای ثبت این روستا فراهم و مشکلات موجود نیز برطرف شوند.

معاون اقتصادی استاندار: مارین فراتر از تصور بود

سید احسان عسکری، معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، نیز در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های ویژه مارین گفت:مارین آوازه زیادی دارد اما همچنان با کمبودهایی مواجه است. باید یک طرح جامع گردشگری برای این روستا تدوین شود تا با اجرای آن سایر مولفه‌ها نیز محقق شود.

وی که برای نخستین بار به این روستا سفر کرده بود، افزود:مارین در منطقه گرمسیری استان قرار دارد و زیبایی‌اش فراتر از تصور من بود. باید به توسعه این روستا با نگاهی جدی و برنامه‌ریزی‌شده پرداخت.

تاکید دوباره بر نگاه توسعه‌محور به مارین

فرماندار گچساران در پایان این نشست گفت:مردم مارین مردمانی سخت‌کوش و متدین‌اند و این روستا از نعمات خدادادی زیادی بهره‌مند است. باید در کنار مردم باشیم و امیدواریم این بازدید منجر به ثبت جهانی مارین شود.

وی به توجه خاص دکتر تاجگردون به این روستا نیز اشاره کرد و افزود:دغدغه‌های روستا را پیگیری می‌کنیم و تلاش داریم اتفاقات خوبی برای آن رقم بخورد.

حاشیه‌ای دل‌نشین از مهمان‌نوازی مارینی‌ها

در حاشیه این بازدید، بانویی سالخورده به نام «گل شکر گرجی‌نژاد» با سبدی از انجیرهای تازه از مسئولان و مهمانان پذیرایی کرد؛ صحنه‌ای که نمادی از مهمان‌نوازی دیرین مردم مارین بود و مورد توجه حضار قرار گرفت.

تأکید معاون وزیر بر توسعه گردشگری در روستای تاریخی آرو

انوشیروان محسنی‌بندپی، معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در جریان بازدید از روستای تاریخی آرو نیز با اشاره به جاذبه‌های طبیعی و تاریخی این منطقه گفت: با توجه به ظرفیت‌هایی همچون سد کوثر، باغات سرسبز، چشمه‌های جوشان و قلعه‌های تاریخی، انتظار می‌رود شاهد توسعه و رونق صنعت گردشگری در این روستای ارزشمند باشیم.

وی افزود: روستای آرو از جمله مناطق کم‌نظیری است که می‌تواند با ایجاد زیرساخت‌های لازم، به یکی از مقاصد مهم گردشگری تبدیل شود و نقش مؤثری در اشتغال‌زایی و تقویت اقتصاد محلی ایفا کند.

در پایان این بازدیدها، پیشنهادهایی برای ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی، بهسازی مسیرهای دسترسی، تقویت ظرفیت‌های گردشگری سلامت و حمایت از صنایع‌دستی محلی مطرح شد تا این مناطق با برنامه‌ریزی هدفمند، سهم بیشتری در نقشه گردشگری کشور داشته باشند.

تصاویر تکمیلی: