نحوه مواجهه نيرويانتظامي بااجتماعات غيرامنيتي
درگذشت مرتضي پاشايي خواننده جوان پاپ، هواداران وي در تهران و بسياري از شهرهاي کشور رابه خيابان ها کشاند. اجتماعاتي که با پوشش رسانه هاي خارجي همچون بي بي سي همراه بود به گونه اي که خانواده پاشايي را به واکنش دربرابر اين شبکه ها واداشت تا مانع مصادره و سوءاستفاده از درگذشت فرزندشان شوند.
به گزارش آفتاب جنوب،
سيدعلي علوي در خراسان نوشت:
درگذشت مرتضي پاشايي خواننده جوان پاپ، هواداران وي در تهران و بسياري از شهرهاي کشور رابه خيابان ها کشاند. اجتماعاتي که با پوشش رسانه هاي خارجي همچون بي بي سي همراه بود به گونه اي که خانواده پاشايي را به واکنش دربرابر اين شبکه ها واداشت تا مانع مصادره و سوءاستفاده از درگذشت فرزندشان شوند. در مشهد نيز شماري از طرفداران «مرتضي پاشايي» جمعه شب در خيابان هاشميه گردهم آمدند و براي ساعاتي سوگواري کردند و به خواندن ترانه هاي وي پرداختند.متاسفانه گزارش ها حکايت از اين دارد که درگيري هاي پراکنده اي ميان تعدادي از جوانان حاضر در خيابان هاشميه با ماموران پليس روي داد که طي آن چند نفر دستگير شدند.
ظاهرا اين اقدام نيروي انتظامي پس از سوت و کف شمار ي از اجتماعکنندگان و اقداماتي که مناسب مراسم عزاداري نبوده صورت گرفته است.
اين در حالي است که در شهرهاي مختلف اجتماعات با همراهي ماموران نيروي انتظامي و راهنمايي و رانندگي براي نظم بخشيدن و کنترل ترافيک تا پاسي از شب ادامه داشت و بدون حاشيه هم پايان يافته است.
تفاوت موجود بين مشهد و ديگر شهرها نشان ميدهد که در عملکرد پليس مشهد در کنار تمام نقاط قوت آن و امنيت بالايي که در اين کلان شهر ايجاد شده است، نقايصي نيز وجود دارد. در واقع نحوه مواجهه با اين نوع اجتماعات مدل هاي تجربه شده و شناخته شده اي دارد و ظرافت هاي خاص خود را طلب مي کند. بدون شک کنترل و حفظ نظم براي اجتماعات مشابه اجتماع جمعه شب هاشميه مشهد بيش از آنکه نياز به حضور مستقيم و در صحنه نيروهاي ويژه با ادوات انتظامي داشته باشد نياز به نيروهاي آموزش ديده اي دارد تا با همراهي جمعيت فضاي آرام و کنترل شدهاي را فراهم کنند، همانگونه که در ساير نقاط کشور از تهران، قم، اصفهان، شيراز و تبريز تا آبادان، زنجان، يزد، سمنان، بندرعباس و انزلي نيروهاي انتظامي براي کنترل نظم و امنيت در حاشيه اجتماع کنندگان قرار گرفتند و بدون هيچگونه دخالت مستقيمي تنها به برقراري نظم و انضباط اجتماعي و ترافيکي مبادرت کردند.
به نظر ميرسد که با هر تجمعي يا پديده اجتماعي مي توان امنيتي برخورد نکرد و مي توان از پتانسيل هاي مردمي براي کنترل و ايجاد نظم و آرامش در اجتماعات اين چنيني استفاده کرد، بدون آنکه از هيچ، مسئله ساخته شود و زمينه را براي بزرگ نمايي و سوء استفاده رسانه هاي بيگانه ايجاد کند.
نظرات
نظرات شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد.
پربیننده ترین ها
- ■ تشییع نمادین «رهبر شهید» در گچساران+ تصاویر
- ■ تشییع نمادین و بزرگداشت «رهبر شهید» در گچساران
- ■ روایت عشق و دلتنگی؛ گچسارانیها در عزای «رهبر شهید»
- ■ 138 شب وفاداری؛ گچساران همچنان پای آرمانها+ تصاویر
- ■ حضور پرشور گچسارانیها در شب 146 اقتدار+ تصاویر
- ■ 122 شب ایستادگی؛ گچساران همچنان سنگر وفاداری به ولایت
- ■ موج 144؛ حماسه ماندگار مردم گچساران
- ■ 123 شب ایستادگی گچسارانی ها در میدان حماسه+ تصاویر
- ■ ۱۳۰ شب همدلی و اقتدار در گچساران
- ■ گچساران؛ ۱۴۳ شب ایستادگی و همدلی+ تصاویر
- ■ ۱۲۱ شب حضور حماسی مردم گچساران+ تصاویر
- ■ حماسه گچسارانیها در خونخواهی «رهبر شهید»
- ■ میدانداری گچسارانیها در شب 137 حماسه
- ■ موج ۱۳۹؛ استمرار حضور مردمی در گچساران
- ■ حماسه حضور گچسارانیها در شب 135 وفاداری
آخرین اخبار
- ♦ 151 شب مقاومت و ایستادگی در گچساران+ تصاویر
- ♦ پیشرویداد تخصصی «گردشگری پایدار» در گچساران+ تصاویر
- ♦ گچساران در مسیر بازگشت به قله هندبال ایران / «هندبال ساحلی» هم به گچساران می آید
- ♦ گچساران؛ ۱۵۰ شب حضور برای ایران مقتدر+ تصاویر
- ♦ واکنش شهرداری دوگنبدان به حاشیه تندیس «پدر بوکس»
- ♦ ماجرای ناپدیدشدن تندیس «پدر بوکس ایران» در گچساران!
- ♦ نسخه بهزیستی و فنیوحرفهای گچساران برای اشتغال پایدار
- ♦ موج 149 اقتدار؛ گچساران پای آرمانها ایستاد+ تصاویر
- ♦ تجدید میثاق خادمان «نماز جمعه» گچساران با شهدا+ تصاویر
- ♦ مرصاد؛ پایان توهم منافقین در «فروغ جاویدان»+ تصاویر
- ♦ ۴۷ سال با مردم؛ روایت ماندگار «نمازجمعه» گچساران+ تصاویر
- ♦ شب ۱۴۸ همبستگی؛ گچساران یکصدا برای ایران
- ♦ سواد رسانهای؛ مهمترین ابزار دفاع شناختی
- ♦ حالوهوای موکب «جوانان حسینی» در گچساران+ تصاویر
- ♦ وقتی «لاکچری بودن» سلامت نوزاد را تهدید میکند!