کدخبر: ۸۰۲۹۵
۱۰ شهریور ۱۴۰۴ ساعت ۲۰:۴۰
چاپ

داغ های مجازی؛

واکنش «تاجگردون» به حواشی سریال «سووشون»

نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی، در نامه‌ای رسمی خطاب به کارگردان سریال «سووشون» و مدیریت پلتفرم نماوا، نسبت به بازنمایی نادرست و توهین‌آمیز قوم لر در این مجموعه تلویزیونی اعتراض کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی‌ «آفتاب گچساران» ،غلامرضا تاجگردون، نماینده مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی، در نامه‌ای رسمی که در صفحه مجازی اش منتشر کرده خطاب به کارگردان سریال «سووشون» و مدیریت پلتفرم نماوا، نسبت به بازنمایی نادرست و توهین‌آمیز قوم لر در این مجموعه تلویزیونی اعتراض کرد و خواستار اصلاح فوری این اثر نمایشی شد.

در متن این نامه آمده است.

با سلام

 رمان جاودانه سووشون اثر زنده‌یاد سیمین دانشور، یکی از گران‌بهاترین سرمایه‌های فرهنگی و ادبی ایران معاصر است. اثری که قریب به هشتاد سال است الهام‌بخش نسل‌های مختلف بوده و همچون آیینه‌ای از فرهنگ، تاریخ و هویت ایرانی در ذهن و قلب دوستداران ادبیات ماندگار شده است. به‌راستی کمتر اثری در تاریخ ادبیات ایران به‌اندازه سووشون توانسته است به‌عنوان نماد فرهنگی جایگاهی چنین رفیع پیدا کند.

بااین‌حال، پخش سریال اقتباسی از این شاهکار، ادبی که امید می‌رفت تبلور احترام به میراث فکری دانشور، باشد با صحنه‌ای مواجه شد که به سبب بی‌توجهی به شأن و منزلت اقوام ایرانی، دل جامعه اصیل لر را آزرده ساخته است. قوم لر از دیرین سالان، پاسدار مرزهای ایران‌زمین، مظهر غیرت، صداقت و نجابت بوده و در مقاطع تاریخی متعدد، نقشی بی‌بدیل در حراست از یکپارچگی کشور ایفا کرده است. چنین بازنمایی‌های نادرست، فارغ از نیت سازندگان، بی‌گمان آسیب‌زننده به وحدت ملی و هویت فرهنگی ما خواهد بود.

اینجانب به‌عنوان عضو کوچکی از قوم اصیل لر، از کلیه عوامل این پروژه انتظار دارم

۱. عذرخواهی شفاف و رسمی از جامعه لر و تمام مخاطبان شریف ایرانی.

 ۲. بازنگری و اصلاح کامل هرگونه صحنه یا دیالوگی که ممکن است به اقوام ایرانی جسارت یا بی‌احترامی تلقی شود.

۳. تلاش برای تبدیل این اثر نمایشی به فرصتی برای معرفی درست غنای فرهنگی اقوام ایرانی به‌ویژه قوم لر تا این سریال همچنان در شأن رمان ماندگار سووشون باقی بماند.

امید است باتدبیر و توجه از این رخداد به‌عنوان فرصتی برای آشتی فرهنگی استفاده گردد تا میراث گران‌قدر سیمین دانشور، نه موجب شکاف، بلکه عامل همدلی و پیوند دل‌های ایرانی شود.

غلامرضا تاجگردون

نماینده مردم شریف گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی

واکنش «تاجگردون» به حواشی سریال «سووشون»

واکنش «تاجگردون» به حواشی سریال «سووشون»

انتهای خبر/

پربیننده ترین ها