کدخبر: ۸۱۴۵۴
۱۰ مهر ۱۴۰۵ ساعت ۱۳:۲۵
چاپ

آنچه درخطبه‌های نماز جمعه گچساران گذشت؛

مطالبه‌گری؛ بخشی از مسئولیت تریبون نماز جمعه

امام‌جمعه موقت گچساران بابیان اینکه بخشی از مشکلات جامعه از سوی مردم به ائمه جمعه منتقل می‌شود، گفت: اگر در نماز جمعه درباره مشکلات و مطالبات مردم سخنی مطرح می‌شود، این سخنان در حقیقت انعکاس درد دل و خواسته‌های جامعه است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی‌ «آفتاب گچساران» ،حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدسعید رشیدی‌کیا امام‌جمعه موقت گچساران در خطبه‌های نماز عبادی ـ سیاسی جمعه این هفته گچساران، ضمن دعوت نمازگزاران به تقوای الهی و دوری از گناه، با اشاره به مناسبت‌های این هفته، بر اهمیت نماز، نقش ائمه جمعه و جماعات در انعکاس مطالبات مردم و جایگاه نیروی انتظامی در برقراری امنیت تأکید کرد.

نماز؛ تکیه‌گاه مستحکم در میدان مبارزه

امام‌جمعه موقت گچساران با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت اجلاس سالانه نماز اظهار کرد: در این پیام نکات مهمی درباره جایگاه نماز، نقش آن در تقویت ایمان و امید و همچنین وظایف مسئولان و متولیان اقامه نماز مطرح‌شده است.

وی افزود: نماز به‌عنوان تکیه‌گاهی مستحکم برای ذکر خدا، امید و اعتماد به پروردگار، نقش ویژه‌ای در زندگی مؤمنان و همچنین در میدان‌های مبارزه دارد؛ به‌ویژه در شرایطی که ملت ایران با فشارها و تهدیدهای مختلف مواجه است.

رشیدی‌کیا با اشاره به توصیف مؤمنان در قرآن کریم بیان کرد: مؤمنان در شب در پیشگاه خداوند متعال عاشقانه سر بر سجده می‌گذارند و در روز در میدان مسئولیت و مبارزه حضور پیدا می‌کنند.

وی ادامه داد: نماز، انسان را برای حضور در میدان‌های سخت آماده می‌کند و به تعبیر رهبر معظم انقلاب، نماز می‌تواند انسان‌های مجاهد و جامعه‌ای مقاوم تربیت کند.

اهل نماز در برابر فشارها سر فرود نمی‌آورند

امام‌جمعه موقت گچساران با اشاره به فشارها و تهدیدهای خارجی علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: کسانی که تصور می‌کنند می‌توانند با فشار از زمین، هوا و دریا، ملت ایران را به زانو درآورند، باید بدانند این ملت، اهل نماز، ایمان و مقاومت است.

رشیدی‌کیا افزود: ملت ایران با اتکال به خداوند و تکیه بر ایمان خود، در برابر فشارهای نظام سلطه ایستادگی می‌کند و خواب‌های آشفته دشمنان درباره آینده این کشور محقق نخواهد شد.

مسئولان برای اقامه نماز زمینه‌سازی کنند

وی در ادامه با اشاره به بخش دیگری از پیام رهبر معظم انقلاب در اجلاس سالانه نماز، بر وظیفه مسئولان در زمینه فراهم کردن زمینه‌های اقامه نماز تأکید کرد و گفت: بر اساس آموزه‌های قرآن کریم، کسانی که امکانات و مسئولیت در اختیار دارند، باید برای اقامه نماز و فراهم کردن شرایط آن تلاش کنند.

امام‌جمعه موقت گچساران خاطرنشان کرد: نماز باید به‌عنوان پایگاهی برای تربیت انسان‌های مؤمن، مقاوم و مسئولیت‌پذیر مورد توجه قرار گیرد و مسئولان نیز در این زمینه وظیفه دارند زمینه‌های لازم را فراهم کنند.

ائمه جمعه؛ چشم بینای مردم و گوش شنوای مطالبات جامعه

رشیدی‌کیا بخش دیگری از سخنان خود را به نقش ائمه جمعه و جماعات اختصاص داد و گفت: در پیام رهبر معظم انقلاب بر نقش ائمه جماعت، مردم و مسئولان تأکید شده است.

وی اظهار کرد: ائمه جمعه و جماعات، خادمان مردم هستند و باید چشم بینای جامعه و گوش شنوای مردم برای مسئولان باشند.

امام‌جمعه موقت گچساران افزود: هنگامی که امام‌جمعه یا امام جماعت در تریبون نماز سخن می‌گوید، نباید سخنان او صرفاً به‌عنوان یک اظهارنظر شخصی تلقی شود؛ بلکه او در جایگاه یک پیام‌رسان و واسطه میان مردم و مسئولان قرار دارد.

وی تصریح کرد: همان‌گونه که ائمه جمعه و جماعات موظف‌اند مسائل و مطالبات مردم را به مسئولان منتقل کنند، باید مسائل و ضرورت‌های کشور را نیز برای مردم تبیین و تشریح کنند.

مطالبه‌گری؛ بخشی از مسئولیت تریبون نماز جمعه

رشیدی‌کیا بابیان اینکه بخشی از مشکلات جامعه از سوی مردم به ائمه جمعه منتقل می‌شود، گفت: اگر در تریبون نماز جمعه درباره مشکلات و مطالبات مردم سخنی مطرح می‌شود، این سخنان در حقیقت انعکاس درد دل و خواسته‌های جامعه است.

وی افزود: ممکن است مسئولان نیز در سطح جامعه حضورداشته باشند و مشکلات را ببینند، اما امام‌جمعه و امام جماعت از زاویه دیگری با مسائل و مشکلات مردم مواجه می‌شوند و مطالبات اقشار مختلف جامعه را دریافت می‌کنند.

امام‌جمعه موقت گچساران ادامه داد: یکی از وظایف خطیب نماز جمعه، پرداختن به مسائل اجتماعی و بیان دغدغه‌های مردم است و نباید تصور شود که تریبون نماز جمعه صرفاً برای بیان مسائل عبادی است.

وی تأکید کرد: امیدواریم ائمه جمعه و جماعات بتوانند در جبهه مقابله با استکبار جهانی، سربازان مؤثر و خدمتگزاران مردم باشند.

قدردانی از تلاش‌های نیروی انتظامی

رشیدی‌کیا در بخش دیگری از خطبه‌های نماز جمعه، با اشاره به فرارسیدن هفته نیروی انتظامی، از تلاش‌ها و مجاهدت‌های نیروهای انتظامی قدردانی کرد و گفت: از این جایگاه مقدس، از سبزپوشان نیروی انتظامی و زحمات آنان در برقراری امنیت جامعه تشکر می‌کنم.

وی با اشاره به برخی صحنه‌های برخورد مأموران انتظامی با افراد آشوبگر در فتنه دی‌ماه 1404 افزود: ملت ایران مجاهدت سربازی را که در مواجهه با فرد خاطی، با وجود برخورداری از سلاح، با احترام و ادب سخن می‌گوید و تلاش می‌کند با گفت‌وگو شرایط را مدیریت کند، فراموش نمی‌کند.

امام‌جمعه موقت گچساران بیان کرد: چنین صحنه‌هایی ثبت و منتشرشده و نشان می‌دهد که بخش‌هایی از عملکرد پلیس، مبتنی بر خویشتن‌داری، اخلاق و حفظ کرامت انسانی است.

نیروی انتظامی مأمور برقراری امنیت و رحمت در جامعه است

رشیدی‌کیا با اشاره به جایگاه امنیت در آموزه‌های دینی گفت: نیروهای انتظامی مأمور برقراری امنیت هستند و این موضوع صرفاً یک شعار نیست؛ بلکه مسئولیتی مهم و ارزشمند است.

وی با اشاره به داستان ذوالقرنین در قرآن کریم و آیه ۹۸ سوره کهف، اظهار کرد: پس از ساخت سد و ایجاد امنیت، ذوالقرنین این اقدام را «رحمتی از جانب پروردگار» معرفی می‌کند.

امام‌جمعه موقت گچساران ادامه داد: امنیت نیز از نعمت‌هایی است که خداوند به‌واسطه آن بر انسان‌ها منت نهاده است و مأموران انتظامی در خط مقدم تأمین و حفظ این امنیت قرار دارند.

وی افزود: در قرآن کریم نیز به نعمت امنیت اشاره‌شده و خداوند امنیت را یکی از زمینه‌های اساسی زندگی و عبادت انسان معرفی کرده است.

تأکید بر اهمیت آموزش و صیانت در مجموعه انتظامی

رشیدی‌کیا همچنین با اشاره به ساختارهای موجود در نیروهای نظامی و انتظامی برای تقویت و صیانت درونی، اظهار کرد: در این مجموعه‌ها بخش‌هایی برای تقویت، آموزش و اصلاح سیاست‌های درونی نیروها فعالیت می‌کنند و این موضوع اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی گفت: اگر هر یک از نیروهای انتظامی با نیت خدمت به مردم و برقراری امنیت وارد میدان شود، در حقیقت برای ایجاد آرامش، امنیت و حفظ نظم در جامعه تلاش می‌کند.

امام‌جمعه موقت گچساران در پایان با قدردانی از خدمات نیروهای انتظامی، برای آنان سلامتی و سربلندی مسئلت کرد و گفت: امیدواریم تلاش‌های نیروهای انتظامی موردعنایت خداوند متعال قرار گیرد و آنان در انجام مسئولیت سنگین خود موفق باشند.

انتهای خبر/